Klassen

In het eerste leerjaar van het Xaveriuscollege zijn de kinderen verdeeld in vier klasgroepen. juf Margot van 1A, juf Babro van 1B, juf Suzanne van 1C en juf Margot van 1D leren de kinderen o.a. hun eerste woordjes lezen en rekenen tot 20. Natuurlijk gebeurt er nog veel meer in de klas en er wordt niet alleen hard gewerkt. Geregeld zijn er leuke activiteiten en uitstappen. Op het einde van het schooljaar is er zelfs een meerdaagse uitstap. Dan trekken de kinderen met hun juffen naar zee, samen met een team van begeleiders.  
In het tweede leerjaar van het Xaveriuscollege zijn de kinderen verdeeld in vier klasgroepen. Juf Karin van 2A en Juf Bente van 2B hebben elk een klasgroep. Juf Bene gaat 2C voor haar rekening nemen. Juf Lien leidt alles in 2D in goede banen. In het tweede leerjaar leren de kinderen de tafels en leren ze vlotter omgaan met de geschreven en gesproken Nederlandse taal. Maar vanzelfsprekend kleuren tal van andere activiteiten de dag en de week. In het tweede leerjaar gaan de leerlingen ook geregeld op uitstap en elke week kunnen ze rekenen op bereidwillige leesmoeders of - vaders. Kortom, een jaar waar heel wat te beleven valt.
In het derde leerjaar van het Xaveriuscollege vinden we vier klasgroepen terug. In 3A, 3B en 3C zorgen drie juffen, respectievelijk juf Nancy, juf Veerle en juf Ann voor de goede gang van zaken. In 3D vinden we meester Michiel terug. Het derde leerjaar is een moeilijk jaar, want er staat heel wat nieuwe leerstof op het programma. Maar de vele nieuwe dingen zorgen ook voor veel afwisseling. In het derde leerjaar staan er heel wat interessante uitstappen op het programma.
In het vierde leerjaar van het Xaveriuscollege vinden we ook vier klasgroepen terug. In 4A staat juf Danya, in 4B vinden we juf Laura samen met meester platteau op dinsdag, terug en in 4C treffen we juf Amber aan. 4D wordt geleid door meester Benjamin. Wat nieuwe leerstof betreft, wordt er verder gebouwd op wat er in het derde is geleerd, maar nu wordt alles natuurlijk een stuk moeilijker. Meerdaagse uitstappen zijn er niet in het vierde leerjaar, maar dat wil niet zeggen dat zij altijd op de schoolbanken te vinden zijn. Zeker niet! Uitstappen naar het fotomuseum, het museum chocolate nation, ... het zijn maar enkele voorbeelden.
In het vijfde leerjaar vinden we vier klassen terug. In 5A leveren juf Britt samen met juf Evelien op maandag het nodige werk. In 5B komen we juffrouw Mieke tegen. Juf Sofie neemt 5C voor haar rekening en in 5D staat juf Evelyne. Het vijfde leerjaar is het jaar van de eerste Franse woordjes, maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Ook voor wiskunde en taal is er een stevig pakket met nieuwe leerstof. Om al dat werk te overleven, moet er geregeld eens uitgeblazen worden en daarvoor staat er in het vijfde leerjaar een lange reeks van activiteiten en uitstappen op het programma.
In het zesde leerjaar maken de juffen en de meester onze leerlingen klaar voor de grote stap naar de middelbare school. In 6A zorgt meester Joeri voor de goede gang van zaken. In 6B staat juf Mychka. In 6C kunnen de jongens en meisjes rekenen op juf Els en op maandag kunnen ze rekenen op juf Ellen. In 6D zorgt juf Erika samen met juf Lize dat alles vlot verloopt. Een pak nieuwe leerstof wordt er afgewisseld met onvergetelijke activiteiten en uitstappen. Vanzelfsprekend is de sneeuwschool daar het hoogtepunt. Maar ook de vele andere momenten verdienen de nodige aandacht.