Bingel

Beste ouders.
Onze school maakt gebruik van Bingel, het online oefen-, taken- en leerplatform van uitgeverij VAN IN waarmee de leerlingen thuis leerinhouden kunnen oefenen die in de klas gedaan werden.

Hoe werkt Bingel?
Op www.bingel.be maken de leerlingen oefeningen. Door een klik op een stuk van het zwevend eiland, komt je kind bij oefeningen op een bepaald vak. Je kan klikken op een hoofdstuk of een onderwerp. Zo oefent je kind op dingen die het in de klas leert.

Hoe logt uw kind in op Bingel?
Ga naar: www.bingel.be
Klik op ‘leerling’
Log in: de inloggevens en de schoolcode staan op een etiket in zijn/haar agenda.

Oefenen:
Nu kom je op het persoonlijke startscherm. Soms staan hier taken klaar van de juf of meester. Je kan ook doorklikken naar het eiland om te oefenen.
Voor elke oefening krijgt je kind een kort spel als beloning.
Je kind kan ook de gebeurtenissen op het eiland volgen en zijn of haar avatar (online vriendje) samenstellen. Die persoonlijke avatar helpt met tips tijdens het oefenen.

NIEUW!
Als ouder kan u ook inloggen op Bingel. Zo weet u wat u kind oefent op Bingel. (U kan geen oefeningen klaarzetten.)
Hoe logt u als ouder in op bingel?

Ga naar www.bingel.be/ouder

Klik op ‘ Maak een account aan’ .(linksonderaan)
Vul je emailadres en een zelfgekozen wachtwoord in. ( Let op: je wachtwoord moet minstens uit 8 tekens bestaan waarvan twee cijfers en één hoofdletter)
U kunt daarna uw kind toevoegen aan uw ouderaccount. Dat doet u door één keer de inloggegevens van uw kind en een bijkomende oudercode in te geven. (De oudercode vindt u nu ook op het etiket in de agenda van uw zoon/dochter)

Meer weten?

Meer informatie over de werking van bingel vindt u op www.bingelsite.be.