sneeuwschoolbezoek van de directeur

Vrijdagavond heel laat kwamen wij (mijn echtgenoot en ik) aan in Zinal. Onderweg naar boven zagen we twee grote herten met een machtig gewei, zoals op de postkaartjes. Ook de omgeving ziet er hier uit als een postkaart, zoveel sneeuw hebben we nog niet vaak gezien. Hij blijft zelfs de hele dag door op de bomen liggen.

 

Gisterenmorgen was het bij het ontbijt leuk om de blij verraste gezichtjes van onze leerlingen te begroeten: hé,  mevrouw directeur,  u bent hier ook! Ze stellen het hier prima, slapen en eten heerlijk en genieten van al het moois om hen heen, van elkaars gezelschap en de activiteiten die voor hen georganiseerd worden.

 

Deze ochtend vernamen we dat-door de hevige sneeuwval- Zinal zelfs voor even afgesloten wordt van de rest van Zwitserland.  De hoofdweg wordt om veiligheidsredenen (kans op plaatselijke lawines) afgesloten voor alle verkeer. Hier in Zinal is daar niets van te merken, het dorp ligt veilig beschut en de activiteiten in en rond het hotel gaan gewoon door. Enkel het skiën wordt vandaag wat beperkt om dezelfde reden. De kinderen en begeleiders verliezen er hun goed humeur allerminst bij en grijpen de witte vracht sneeuw aan om heerlijk te spelen, forten te bouwen en sneeuwbalgevechten te houden, sneeuwmannen te maken, te zakglijden, kortom alles wat met Belgische sneeuw nooit lukt.

 

Ze zullen ongetwijfeld onvergetelijke herinneringen overhouden aan deze speciale editie van de sneeuwschool, die meer dan andere jaren haar naam verdient!

 

 Beste groeten, graag tot donderdag in het station

 

Ann Maesen